מכינת פארן
בגיל 15 עמוס עוז, שולח מכתב לבן גוריון, עם הירידה שלו לשדה בוקר. בהערכה גדולה לאיש שהנהיג את מדינת ישראל בתחילת הדרך, הוא כותב לו גם ביקורת. מהמכתב הזה עולה דמות של נער שאכפת לו ממה שקורה במדינה בה הוא חי ו- 'מעז' במכתב לאחת הדמויות הבולטות במדינת ישראל דאז לנסות ולהשפיע על המציאות. המעשה הזה של עמוס עוז, מבטא בעיניי משהו ממה שהיינו רוצים לפתח בשנה הזו- בני ובנות נוער מודעים, אכפתים, בעלי זהות ברורה ואמונה ביכולת שלהם לחולל שינוי להשפיע על המציאות.
מכינת ערבה- פארן היא מכינה שיש לה ארבעה צירי יסוד.
הציר האישי: בשנה הזו אנו מנסים לבנות את האני שלנו, במה אני מאמינ.ה?, מה הכוחות שלי? במה אני טוב.ה? מה אני יכול.ה לתת לעולם? מה החלומות שלי עבור עצמי ועבור המקום שבו אני חי.ה?
הציר הקבוצתי: המכינה מאפשרת לנו לחיות בחיי קבוצה, הלכה למעשה. להתנסות במה קורה כשהצרכים האישיים שלי מתנגשים בצרכים הקבוצתיים? איך מקבלים החלטות יחד? איך מקבלים החלטות כשהמציאות היא מורכבת ויש צרכים שונים, של אנשים שונים? איך חיים חיי פשרה?
הציר הלימודי: בשנת המכינה אנחנו מנסים להעמיק את עולם התוכן והידע שלנו במגוון תחומים, יהדות, ציונות, פילוסופיה פוליטית, כלכלה, דמוקרטיה, החברה הישראלית, התמצאות בשטח, כושר גופני ועוד. הלמידה במכינה היא לא רק בתוך כיתה, היא גם בשטח, דרך טיולים, דרך היכרות עם החברה הישראלית על גווניה השונים במפגש אנושי ברחבי הארץ.
הציר של העשייה הקהילתית: השנה הזו אינה שלמה, בלי המבט שלנו החוצה, לעבר החברה הישראלית, היכרות עם הקהילה הרחבה בה אנו חיים, היכרות עם הצרכים שלה, ניסיון לפקוח עיניים וגם לתת מענה. במהלך השנה החניכים שלנו מתנדבים יום בשבוע במרחבי הערבה ואילת עם אוכלוסיות מגוונות.
וכל אלו מתרחשים דרך מפגש אנושי, של נוער מגוון, דתיים, חילוניות, מסורתיים, רפורמיות, קונסרבטיביים. עירוניים, מושבניקים, קיבוצניקיות, דרומיות, צפוניים, חו"לניקים ועוד.
בן גוריון עונה לעמוס עוז הצעיר, במילים הבאות: "תעודת הנוער, וכן תעודת כל איש טוב במדינה- היא להרבות טוב. לעשות קצת יותר משהמדינה מחייבת אותו, עד כמה שאפשר - לעשות המקסימום. ועשייה שיש בה ממש היא עשייה חיובית. לא מניעת הרע של אחרים, אלא עשיית הטוב בעצמך, במלוא יכולתך היוצרת."
בואו להרבות טוב.
עדיה
אנשי הצוות
עדיה קדמי סממה
ראשת המכינה
מחנכת. נשואה לאלעד ואמא לנגה ועומר, גרה בפארן. בוגרת מדרשת 'עין הנצי"ב', בעלת תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל ומקרא ותואר שני בחינוך דרך תכנית 'רביבים' של האוניברסיטה העברית. נעה כבר כמה שנים בעולמות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי. מאמינה בבני בנות אדם וביכולת שלהם/ן לחולל שינוי במציאות.
תמונות וסרטונים
מרצים
רז אסתר קונס
בת 32, גדלה במשפחה דתית ציונית ממיתר אך גרה רוב חייה הבוגרים בירושלים ומתנדבת בימים אלו בנאות סמדר. בעברה שירתה כ-5 שנים כקצינת מודיעין בצה"ל והדריכה במכינה קדם צבאית למשך שנתיים. בחמש שנים האחרונות סיימה את לימודיה במזרח תיכון ואסלאם במרכז הקדמי שלם ובמקביל הקימה וניהלה את קבוצת הנוער והבוגרים של ארגון "שורשים" על שם הרב פרומן. יוזמה זו, שמה לה למטרה לחבר בין נוער ובוגרים ישראלים ופלסטינים אשר גרים בשכנות בשטחי יהודה ושומרון, ולקדם סובלנות הבנה ואי אלימות.
ד"ר איילת רייטן
בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית, ותואר שלישי במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת בן גוריון. מרצה שנים רבות באוניברסיטת בן גוריון ובמסגרות חינוכיות מגוונות נוספות. מומחית בחיבור בין תהליכים כלכליים חברתיים ברמת המאקרו כמו מדיניות ממשלתית, חקיקה ונורמות חברתיות, לבין השפעתם ברמת המיקרו כמו התנהלות כלכלית אישית, ניהול כלכלת הבית חיסכון אישי, הוצאות והכנסות משק הבית ומיצוי זכויות של האזרח מול הרשויות. כל זאת, תוך כדי שימת דגש על נושאים אקטואליים בתחום הכלכלה והחברה.
גרה בישוב מדרשת בן גוריון, אמא ל-3, מאמינה בתיקון עולם ומכינה אחלה שקשוקה.

יהב ארז
יהב ארז, בת 30, בוגרת תואר ראשון בתקשורת יצירה וביקורת במכללת ספיר ותואר שני בתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה באוניברסיטת בר אילן. יוצרת הפודקאסטים "תודעה רבה" ו"שיט של אחרים" ומלמדת אחרים איך ליצור פודקאסט בעצמם. בעברה עבדה בשיווק דיגיטל לחברות הייטק ובניהול קהילה במיזם החברתי-מוזיקלי "קולולם". אקטיביסטית ונושמת היפ הופ בכל רמח איבריה.
דפנה נוביק
מלמדת קורס שנקרא "אוטופיה ומציאות פוליטית"
מאמינה ביכולת של חינוך לשנות את המציאות החברתית בישראל ולהצמיח את היחיד.ה.
מנהלת לשעבר של שלוחה במכינה הקדם צבאית מיתרים לכיש.
בעלת תואר ראשון בחינוך ומדעי המדינה, כחלק מהתכנית למנהיגות חברתית-חינוכית באונ' העברית.
אוהבת אדם, אדמה, טיולים ולשטוף כלים.